Concert Gerendás Péter

Concert Gerendás Péter

Publicat pe: 2019-10-09 17:00:57
      Luni, 14 octombrie 2019, de la ora 18:00, la Teatrul Municipal din Carei va avea loc concertul formației „Képmás”, acompaniat de cântărețul, compozitorul Gerendás Péter. Biletele se pot achiziționa de la biroul Centrului Cultural Carei, prețul fiind de 30 lei.
 
 
 
 
     Szép Júlia, Eső előtt, eső után, Százéves pályaudvar, ki nem ismerné Gerendás Péter slágereit, aki Liszt, eMeRTon, Huszka Jenő díjas kiváló énekes-, gitáros előadóművész, zeneszerző, szövegíró.
Október 14-én, 18 órai kezdettel a nagykárolyi Városi Színházban a Képmás zenekar lemezbemutató koncertjén bemutatkozik a közönségnek. Jegyek elővételben 30 lejes áron válthatók a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában.

A Képmás zenekar a Debrecen - Nyíregyházi Egyházmegye emblematikus csapata. Az együttes megalakulása óta meghatározó szereplője az egyházmegyei gyermek- és ifjúsági pasztorációs programoknak. Mindezen túl aktív résztvevője és formálója az északkeleti régió kulturális rendezvényeinek.

Az együttes két alapítója és vezetője, Bolega László és Kardos György zenei munkássága és együttműködése a Képmás megalapítását megelőző időkre nyúlik vissza. A Képmás zenekar felállása Halhóber Gábor csatlakozásával vált teljessé, ekkor alakult ki a csapat arculata is.
A trió képzett vendégművészek közreműködésével állítja színpadra koncertjeit, melyeken a Képmás saját szerzeményei mellett Zorán átdolgozott dalai szólalnak meg másképp.
A zenekar a tavalyi esztendőben útjára indított Van egy város a szívemben című produkciója a csapat nemrégiben megjelent nagylemezéhez kapcsolódó összeállítás, ami arra hivatott, hogy bemutassa a korongon szereplő dalokat a közönség számára.

Az együttest 2015-ben a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye első megyéspüspöke Bosák Nándor kitüntetésben részesítette, megköszönve nekik az elmúlt tíz évben a nyíregyházi plébánián, a harangodi egyházmegyei gyereknapon és az egyházmegyében a gyermek- és ifjúsági pasztoráció területén végzett zenei szolgálatot és egész munkásságukat.