MIKE PARKER’S TRIO THEORY

MIKE PARKER’S TRIO THEORY

Publicat pe: 2018-04-24 16:45:24
RO
Trupa americană de jazz MIKE PARKER’S TRIO THEORY va concerta duminică, 22 aprilie 2018, de la ora 18.00 la sala Teatrului Municipal din Carei. Prețul unui bilet este de 15 lei. Bilete pot fi achiziționate în avans de la Centrul Cultural sau la fața locului, în ziua concertului. Este prima trupă de jazz americană care susține un spectacol în municipiul Carei.
 
Proiectul Mike Parker Trio a debutat în 2011, când Parker, la 23 de ani, a înregistrat primul album, „Prelude” în New York, cu puțin timp înainte de a pleca în Europa. Acum formula pe care se axează proiectul lui Mike Parker este de trio, în care îi are alături pe Slawek Pezda (tenor sax) și pe veteranul cvartetului Kurt Ellington, Frank Parker la tobe, de două ori nominalizat la Grammy. Trioul a pornit într-un turneu maraton de 27 de concerte. De atunci au cântat în total peste 200 de concerte în 12 țări, din Țările Baltice până în Balcani. Cel mai recent disc al lor se numește „Alive out there“.
 
HU
Mike Parker New Yorkban élt. Egyetemi évei alatt neves dzsessz művészekkel lépett fel az egyetem zenekarában, kvartetteket komponált vonós hangszerekre, a Beatles zenét dolgozta fel. A kritikusok elismerték munkásságát, a különböző zenei irányzatokat zseniálisan ötvözve, post-bop, indie rock, avant-garde és modern klasszikus összeállítás. A Mike Parker Trio 2011-ben alakult, amikor Parker 23 évesen elkészítette első felvételét Prelude New Yorkban címmel, röviddel európai utazása előtt. Miután beutazta Európát, Krakkóban telepszik le.

Turnéjuk során 2018. április 22-én, vasárnap, 18 órakor a nagykárolyi Városi Színházban lépnek fel. Jegyek 15 lejes áron válthatók a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában.