Campania Umanitara 2018 Carei

Campania Umanitara 2018 Carei

Publicat pe: 2018-11-19 14:26:36

Ca în fiecare an, Direcția de Cultură Carei organizează în preajma Sărbătorilor de Iarnă, o campanie umanitară. În acest an, scopul acțiunii caritabile este de a-l ajuta pe Florin Bărnuțiu (”Viltzi”).

Florin are 43 de ani și a suferit un atac cerebral, iar medicii i-au dat doar 1 % șansă de supraviețuire. A fost în comă indusă timp de două luni, după care, timp de un an a fost dependent de un ventilator cu ajutorul căruia respira. Florin, care s-a născut și a trăit în Carei, locuiește de câțiva ani, alături de soția și cei doi copii, de trei respectiv 8 ani, în Marea Britanie. Prin harul lui Dumnezeu,  prin voința sa puternică, prin consecvență, muncă grea și dăruire exemplară din partea echipei de fizioterapeuți, a reușit să ”scape” de ventilator și să fie externat la o casă de îngrijire până în luna mai 2018.

Pentru a-și continua tratamentul, are nevoie de un sprijin financiar. De aceea, cine dorește, poate face o donație în bani la Centrul Cultural, Biblioteca Municipală sau Castelul Károlyi (camera 10), în zilele lucrătoare, între orele 9-15, sau la evenimentele culturale organizate de către Direcția de Cultură la Castel, Teatrul Municipal sau în aer liber, până în data de 22 decembrie.

Florin Bărnuțiu a fost membru al formației Castelanii și un prieten apropiat al culturii careiene. Face parte dintr-o familie de muzicieni cunoscuți: tatăl său, Puiu Bărnuțiu, un apreciat  compozitor și interpret de muzică ușoară, membru fondator al formației Castelanii, mama sa, Florica, solistă de muzică ușoară, iar fratele său, Puiu Bărnuțiu jr., un cunoscut și apreciat compozitor, producător muzical și instrumentist.

 

(Hu)

 Mint minden évben, a Nagykárolyi Kulturális-és Sportigazgatóság a téli ünnepek alkalmából humanitárius kampányt szervez. Ebben az évben Florin Bărnuțiu (Viltzi) gyógykezelésére fordítják az összegyűlt pénzösszeget.

 

Florin 43 éves, agyvérzése volt, az orvosok szerint 1% esélye volt a túlélésre. Mesterséges kómában tartották két hónapig, egy évig pedig lélegeztetőgépen. A nagykárolyi születésű és lakos Florin néhány éve feleségével és két gyermekével Angliában él. Erős akaratának, kitartásának, valamint a fizioterápiás csapatnak köszönhetően lekapcsolták a lélegeztetőgépről, 2018 májusáig gondozóházban tartózkodott.

A kezelés folytatásához anyagi támogatásra van szüksége. Pénzadományok helyezhetők el munkanapokon a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában, a Városi Könyvtárban és a Károlyi-kastély 10-es szobájában kihelyezett urnákban, naponta 9-15 óra között, illetve a Nagykárolyi Kulturális Igazgatóság által szervezett rendezvényeken a Károlyi-kastélyban, a Nagykárolyi Városi Színházban és szabadtéren.

 

Florin Bărnuțiu a Kastélylakók együttes tagja volt. Ismert muzsikus családból származik: édesapja, Puiu Bărnuțiu, a Kastélylakók alapító tagja, közismert zeneszerző és előadó, édesanyja, Florica, könnyűzenei szólista, testvére, Puiu Bărnuțiu jr.,elismert zeneszerző és zenész.