Comedia erorilor / Tévedések vígjátéka

Comedia erorilor / Tévedések vígjátéka

Publicat pe: 2017-06-12 13:16:59
Luni și marți, 19 și 20 iunie 2017 la Teatrul Municipal din Carei va avea loc ultimul spectacol din abonamentul Teatrului de Nord Satu Mare Trupa Harag György. La spectacolul „Comedia erorilor sunt așteptați luni de la ora 19:00 cei care au abonamentul  „Nádai István” și marți de la ora 19:00 cei care au abonamentul „Bródy István”.  
 
 
Prezentare:
 
De ce strigă la mine femeia asta? Oare ce vrea de la mine? Dacă întradevăr este soția mea, trebuia s-o fi luat în vis… De ce se uită atât de ciudat bărbatul ăsta la mine? De ce nu mă înțelege? Probabil mă înșală, de aceea nu se uită în ochii mei.  Nu, nu, nu poate fi adevărat, nu are niciun sens! Trebuie să fie doar o neînțelegere! Ori visez toate astea? Cum aș putea să mă trezesc? Ce ar trebui să fac, să se termine odată grozăvia asta?
Dacă situația în care mă aflu este comică sau tragic, depinde doar de punctual de vedere: când mă aflu în mijlocul vârtejului, dacă toate sunt puse în cârca mea, când eu sunt cel bătut, mi-ar veni, mai degrabă, să mă vaiet. Însă dacă aș reuși, măcar pentru o clipă, să mă detașez, dacă aș privi lucrurile de pe culmile unui deal, dacă aș urmări de pe lună firul vieții mele mizerabile, probabil m-aș distra de minune. Dar cum aș putea ieși din acest joc blestemat până nu știu nici măcar care este miza? Trebuie să ghicesc ce rol joc eu aici, precum și cine m-a obligat să joc acest rol. Mai dați-mi măcar încă o zi să pot afla care este rostul acestei neînțelegeri! Oare voi avea însă destui bani să supraviețuiesc această zi?
 
 
 
 
    2017. június 19. és 20-án, hétfőn és kedden kerül sor a Városi Színházban a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának utolsó bérletes előadására. A Tévedések vígjátéka című előadásra szeretettel várják hétfőn 19:00 órától a  Nádai István bérlettel rendelkezőket és kedden 19:00 órától pedig akik Bródy István bérlettel rendelkeznek. Megkérjük bérleteseinket, hogy abban az esetben, ha nem tudnak eljönni az előadásra, jelezzék időben (a hely megadásával együtt), hogy akik nem tudtak bérletet váltani, lehetőségük legyen jegyvásárlásra. 
 
 
 
Előadás ismertető
 
Miért ordítozik velem ez a nő? Vajon mit akar tőlem? Ha tényleg ő a hitves feleségem, csakis álmomban vehettem el… Miért néz rám olyan bambán ez a férfi? Miért nem ért meg engem? Biztosan megcsalt, és azért nem néz a szemembe.  Nem, nem, ez így nem lehet igaz, ennek semmi értelme! Csakis tévedés lehet! Vagy álmodom talán az egészet? De akkor hogyan ébredhetnék fel? Mit kell tennem, hogy e rémségnek egyszer már vége legyen?
Hogy helyzetem komikus-e vagy tragikus, csakis attól függ, honnan nézem: mikor a forgatag közepén állok, ha rajtam csattan minden ostor, amikor engem ütnek, inkább jajgatni lenne kedvem.  Ha viszont sikerülne legalább egy pillanatra kívül kerülnöm, ha mindezt egy dombról nézhetném végig, ha a Holdról láthatnám saját nyomorult életem, biztosan nevetnék az egészen. De hát hogyan léphetnék ki ebből a pokoli játékból, míg azt sem tudom, mire megy ki valójában? Még meg kell fejtenem, hogy kit játszom én itt, és azt is, ki kényszerített erre a szerepre.  Adjatok legalább még egy napot, hogy kiderítsem, mi a valódi értelme a sok tévedésnek!  De vajon lesz elég pénzem, hogy ezt a napot túléljem?