Comedia:Naftalină- Naftalin című vígjáték

Comedia:Naftalină- Naftalin című vígjáték

Publicat pe: 2019-05-31 13:05:00
Joi, 30 mai 2019, de la ora 19:00, la Teatrul Municipal din Carei va avea loc ultimul spectacol din abonamentul „Arany János” al Teatrului Szigligeti din Oradea (secția maghiară), comedia „Naftalină”. Pentru locurile rămase libere prețul biletului este de 20 lei. 
 
    Care-i diferenţa între moravurile de vară şi cele de iarnă? Ce caută Laboda Péter în dulap? Şi cum se poate că atunci când vor să-l salveze, actriţa de după-masă  Patkány Etus iese din dulap în locul lui? Şi unde a dispărut Laboda Péter?  S-a transformat? Şi de ce locuiesc trei femei necunoscute în apartamentul familiei Szakolczay? Sigur e apartamentul lor? Mai e cineva în dulap?

Soţii şi soţiile – ca şi aparenţele – câteodată înşală. Mai ales vara, şi preponderent în zilele de miercuri.

Un lucru e sigur: mai repede credem că un bărbat se transformă în femeie (şi invers) decât faptul că soţia (soţul) ne înşală. Iar asta nu s-a schimbat din 1908 încoace.

Farsa plină de haz a scriitorului, poetului, publicistului şi directorului de teatru Heltai Jenő amuză spectatorii de mai bine de o sută de ani, promiţând clipe de neuitat şi râsete necontenite orădenilor.

 

    2019. május 30-án, csütörtökön, 19:00 órától kerül sor a nagykárolyi Városi Színházban a nagyváradi Szigligeti Színház Arany János bérletének utolsó előadására, a Naftalin című vígjátékra. A fennmaradt helyekre 20 lejes áron lehet jegyeket váltani. 
 

Miben különbözik a nyári erkölcs a télitől? Hogy kerül Laboda Péter a szekrénybe? És miért felejtik ott? És hogyan lehetséges, hogy amikor meg akarják menteni, akkor Patkány Etus délutáni színésznő lép ki a szekrényből? Hova lett laboda Péter? Átalakult? És miért lakik három vadidegen nő Szakolczayék lakásában? Az ő lakásuk ez egyáltalán? Van még valaki a szekrényben?

Férj és feleség — csakúgy mint a látszat — néha csal. Főképp nyáron és leginkább szerdánként.

Egy biztos: szívesebben elhisszük, hogy egy férfi nővé alakul (és fordítva), mint azt, hogy feleségünk (férjünk) félrelép. És ez mit sem változott 1908 óta.

Heltai Jenő író, költő, publicista, színházigazgató fergeteges bohózata több mint száz éve mulattatja a nézőket, így a nagyváradi közönségnek is felhőtlen kikapcsolódást és nem múló nevetést ígér.
 
Az előadás időtartama: 2h 40min egy szünettel. 12 éven aluliak számára nem ajánlott.