Concurs de recitări cu ocazia Zilei Limbii Materne

Concurs de recitări cu ocazia Zilei Limbii Materne

Publicat pe: 2021-03-02 14:13:43

 

INVITAȚIE

 

Centrul Cultural Carei cu sprijinul Direcţiei de Cultură și Sport, organizeazăcu ocazia Zilei Internaţionale a Limbii Materne, cea de-a noua ediție a concursului de recitări în limbile română, maghiară și germană. Datorită numărului redus de elevi înscriși pentru concursul live, organizatorii au decis mutarea concursului în mediul online.

 

Participanții vor avea dreptul să recite o singură poezie sau să interpreteze un fragment dintr-o operă literară, la alegere. Premiile constau în diplome și cărți. Concursul se desfășoară pe două categorii: clasele V-VIII și clasele IX-XII.

 

Recitările se vor desfăşura pe trei secțiuni:

  1. Secția română: vor fi recitate în limba română poezii aparținând unor renumiți poeți maghiari sau germani, traduse în limba română (de exemplu: poezie de Ady Endre în limba română)

  2. Secția maghiară: vor fi recitate în limba maghiară poezii aparținând unor renumiți poeți români sau germani, traduse în limba maghiară (de exemplu: poezie de Lucian Blaga în limba maghiară)

  3. Secția germană: vor fi recitate în limba germană poezii aparținând unor renumiți poeți români sau maghiari, traduse în limba germană (de exemplu: poezie de Eminescu tradusă în limba germană)

 

Nu este nevoie de înscriere prealabilă, orice elev poate trimite pe adresa de e-mail culturacarei@yahoo.com (cu specificația „concurs limbi materne”) o filmare în care recită o poezie sau interpretează un fragment literar. În același e-mail concurenții trebuie să trimită informațiile necesare jurizării, după modelul din tabelul de mai jos. Termenul limită de înscriere este 5 martie 2021, ora 15:00. Durata înregistrării nu trebuie să depășească 5 minute. Mesajele care nu conțin toate datele de identificare din tabelul de mai jos, nu vor fi luate în considerare.

În cazul în care numărul elevilor înscriși la o secțiune/categorie nu va fi minim 4, nu se va face jurizarea.

Toate înregistrările vor fi postate pe pagina de Facebook a Centrului Cultural Carei, lista câștigătorilor se va publica până în data de 12 martie 2021.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0261-865-006 sau 0742-021-668. Persoana de contact: Geta Vandici.

Vă mulţumim anticipat şi le dorim elevilor dumneavoastră mult succes!

 

Numele elevului

Instituţia şcolară

Clasa

Titlul şi autorul poeziei

Cadru didactic coordonator