Hoinarii orașelor- Nagyvárosi vándorok

Hoinarii orașelor- Nagyvárosi vándorok

Publicat pe: 2024-01-23 12:44:12
 
Duminica, 21 ianuarie 2024, de la ora 18:00, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare, la Teatrul Municipal din Carei va avea loc spectacolul muzical- coregrafic Hoinarii orașelor susținut de Ansamblul Folcloric de Stat Maghiar din Budapesta. 
Biletele se pot achiziționa de la biroul Centrului Cultural Carei, începând din data de 11 decembrie2023, prețul fiind de 45 lei la parter, respectiv 35 lei la balcon.
 
Vasárnap, 2024. január 21-én, 18:00 órakor, a magyar kultúra napja alkalmából a budapesti Magyar Állami Népi Együttes bemutatja a Nagyvárosi vándorok című táncelőadást a Nagykárolyi Városi Színházban.
 Jegyek elővételben vásárolhatók a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában 2023. december 11-től, jegyárak: 45 lej  földszinten, illetve 35 lej emeleten.
 

A Nagyvárosi vándorok olyan színházi élményt nyújtó zenekari koncert, amelyben a zene, tánc és a vizuális elemek egyedülálló összhangja magával ragadó és különleges utazásra invitálja a közönséget múlt és jelen között.
Az előadás helyszíne egy szimbolikus tér, amely a zenével együtt folyamatosan változik. A közönség egyszerre érezheti magát Magyarország nagyvárosaiban, egy vidéki étteremben, erdélyi faluban, balkáni táncmulatságon vagy akár egy amerikai jazz klubban.
A műsor középpontjában Radics Ferenc prímás és zenekara áll, akik hihetetlen virtuozitással szólaltatják meg hangszereiket, és képesek a városi cigányzene nagy múltú hagyományait még interpretálni, itt a XXI. század elején.
A zene mellett a tánc is fontos szerepet kap a műsorban: a táncjelenetek színpompás kavalkádja a hagyomány és az innováció összefonódását mutatja be.
A nagy ívű zenei tablót a Magyar Állami Népi Együttes táncosai hagyományos és modern táncelemekkel, változatos és sokszínű koreográfiákkal teszik még izgalmasabbá. A magyar néptánc vibráló ritmusai és a kirobbanó energiájú cigányzene összefonódása által a produkció egyfajta kulturális barangolás a városi pezsgés, és a hagyományos vidéki élet között.
A tánckoncert folyamán a néző a nagyvárosi vándorok útjának részese lesz, melyet humoros és mély érzelmi pillanatok váltakozása szakít meg, de az út végén feledhetetlen élménnyel, és mosollyal gazdagodva térhet haza.