Március 15-e Nagykárolyban

Március 15-e Nagykárolyban

Publicat pe: 2019-03-14 18:15:18

Március 15-e Nagykárolyban

A hagyományokhoz híven, idén is több helyszínen szerveznek majd ünnepségeket, nemzeti ünnepünk alkalmából. Március 15.-én, az ünneplőket először 14 órától a Mesterrészi temető elé várják. Itt koszorúzásra és főhajtásra kerül sor, majd a résztvevők a református temetőben lévő honvédsírokhoz vonulnak.

A rendezvénysorozat folytatásaként, 15 órától a városközpontban található Petőfi-szoborhoz várják a programokra érkezőket. Itt verses-zenés összeállításra, majd ünnepélyes főhajtásra kerül sor 15 órától kezdődően.

A nagykárolyiak központi ünnepségére a városi színházban kerül sor. Idén, Szarka Tamás és a Ghymes együttes, Kézfogás című ünnepi koncertjére várják az érdeklődőket. A 16 órától kezdődő eseményen beszédet mond Petneházy Attila, a Magyar Kormány magyar–magyar kulturális kapcsolatokért felelős miniszteri biztosa, majd Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere.

A szervezők tájékoztatása szerint, tekintettel a Ghymes együttes koncertje iránt várható érdeklődésre, mindazok, akiknek nem jutna ülőhely a színházban, a Nagykárolyi Művelődési Központ Deák Endre termében, kivetítőn kísérhetik figyelemmel az ünnepi műsort. 

Jöjjenek minél többen, ünnepeljünk együtt!

 

Ziua de 15 Martie, la Carei

Programul manifestărilor organizate la Carei, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni:

ora 14 - depuneri de coroane la Cimitirul Mesterrészi și Cimitirul Reformat

ora 15 - program cultural și depuneri de coroane la statuia poetului Petőfi Sándor

ora 16 – concert susținut de Szarka Tamás & Ghymes la Teatrul Municipal din Carei