Salcâm în floare- Lila ákác

Salcâm în floare- Lila ákác

Publicat pe: 2020-02-27 13:07:44
    Miercuri, 26 februarie 2020, de la ora 19:00, la Teatrul Municipal din Carei va avea loc spectacolul „Salcâm în floare”, care este al doilea spectacol din abonamentul „Arany János” al Teatrului Szigligeti din Oradea (secția maghiară). Pentru locurile rămase libere prețul biletului este de 20 lei.
 

Of, dacă copacii parcului central al Budapestei ar putea grăi! Oare ce ar povesti despre dorințele, visele celor care se plimbă printre ei? Oare ce secrete ne-ar șopti? Despre suspinele tinerilor îndrăgostiți? Ori tragedia fericirii dispărute? Adaptarea la scenă a celui mai vestit roman de Ernő Szép ne oferă o imagine nostalgică despre viața Budapestei de odinioară, prin povestea de dragoste dulce-amară a lui Manci Tóth și Pali Csacsinszky.

HU   
    2020. február 26-án, szerdán, 19:00 órától kerül sor a nagykárolyi Városi Színházban a nagyváradi Szigligeti Színház Arany János bérletének második előadására, melynek címe a Lila ákác. A fennmaradt helyekre 20 lejes áron lehet jegyeket váltani. 
 

 

 

Senki nem beszéli úgy a huszadik század első felének magyar- és hamisítatlan pesti nyelvét, mint Szép Ernő, senki nem mesél olyan izzó és költői szenvedéllyel a fiatal szív botladozásairól, mint Szép Ernő, senki nem ébreszt bennünk annyi iróniával teli nosztalgiát, mint Szép Ernő. Csacsinszky Pali úgy csacsi, mint a mai napig bármelyikünk tud fiatalságában eltévedni: úgy fantáziál a szerelemről, úgy vágyakozik valami ideálisra, hogy nem veszi észre az ölébe pottyant igazi és valóságos szerelmet, az igazi vágyat, a természetes odaadást — nem veszi észre az elragadó és egyszerű varrólányt, Tóth Mancit. Mire ráébred mit veszíthet, igazi szerelmével már robog a vonat egy távoli város felé. És aztán? “Csak úgy lóg, szólóban, gyáván és nyomorultul a szívével az ember.”

 

 

 

Az előadás időtartama: 1h 45min egy szünettel.