Sárik Péter Trió (Ungaria) - concert ” Bartók”

Sárik Péter Trió (Ungaria) - concert ” Bartók”

Publicat pe: 2022-06-15 10:29:36

???? ???????? Marți, 14 iunie 2022, de la ora 18, la Sala Teatrului Municipal din Carei, va avea loc concertul formației Sárik Péter Trió din Ungaria, intitulat ” Bartók”.
Albumul lor care conține adaptări de jazz ale operelor lui Béla Bartók, a primit premiul Fongoram în 2020 drept „Albumul anului de jazz maghiar”.
Formația Sárik Péter Trió este una dintre cele mai cunoscute și apreciate trupe de jazz din Ungaria. Pe lângă propriile compoziții, se aventurează curajos și în alte genuri muzicale: au realizatpatru CD-uri de adaptare ale cântecelor solicitate de publicul lor și au realizat prelucrări din muzica clasică.
Preț bilet: 25 lei

???? ???????? Kedden, 2022. június 14-én, 18 órától kerül sor a magyarországi Sárik Péter Trió, Bartók című koncertjére a Nagykárolyi Városi Színházban. A jegy ára: 25 lej

A Sárik Péter Trió Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz- zenekara.
Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítják meg, mint a jazz-zenekarok többsége.
Az együttes koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak.
A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek.
Saját szerzeményeik mellett bátran kalandoznak a műfajok között: négy feldolgozás CD-t is készítettek a közönségük által kért dalokból, és gyakran játszanak klasszikus zenei átiratokat.
A Bartók Béla szerzeményeinek jazz-feldolgozásait tartalmazó lemezük 2020-ban Fonogram-díjat kapott, mint “Az év hazai jazz albuma”. A programot Budapesten a Zeneakadémia Nagytermében teltház előtt mutatták be, és az elmúlt években nagy sikerű koncerteket adtak Európában és Ázsiában is.

“Talán egyik zeneszerző sem volt akkora hatással a mai jazzre, mint Bartók.
Műveinek döbbenetes ereje, dinamikája szinte elsöpri a hallgatót, zenéje csupa izgalom,
misztikum, határtalan mélység és tisztaság.
Azzal a céllal készítettük ezt az anyagot, hogy feldolgozásaink által azokkal is
megszerettessük Bartók zenéjét, akik eddig idegenkedtek tőle.
A jazz és Bartók tökéletes párosítás, a zongoradarabok trióra hangszerelve még
karakteresebben szólnak, a nagyzenekari művek és a népdalfeldolgozások is új arcukat
mutatják, és végtelen teret adnak az improvizációnak.
Szeretettel ajánlom a koncertünket mind a klasszikus, mind a jazz zene rajongóinak!”

/Sárik Péter./