Spectacol muzical pentru copii al Ansamblului Nagyvárad / A Nagyvárad Táncegyüttes zenés előadása gyerekeknek

Spectacol muzical pentru copii al Ansamblului Nagyvárad / A Nagyvárad Táncegyüttes zenés előadása gyerekeknek

Publicat pe: 2017-10-17 11:55:03
Luni, 23 octombrie 2017, de la orele 9:00 și 11:00, în sala Teatrului Municipal din Carei va avea loc spectacolul muzical pentru copii „VANmeSE” al Ansamblului Nagyvárad din Oradea. Prețul biletului este 10 lei și se poate achita înainte de spectacol. Rezervarea locurilor este obligatorie la numărul de telefon: 0726244480. 
 
 
    2017. október 23-án, hétfőn, 9:00 és 11:00 órától, a nagykárolyi Városi Színházban látható a Nagyvárad Táncegyüttes VANmeSE című zenés előadása versekre gyerekeknek. Jegyek 10 lejes áron kaphatók az előadás előtt. Helyfoglalás kötelező a 0726244480-as telefonszámon.  
 
 
Leírás
 

"A mai kisgyermekek mindennapjaiban egyszerre megférnek a hagyományos gyermekdalok és játékok, a számítógépes nyelvezet, régi mesék és új történetek, csuhé baba és kindertojás, a körülöttük lévő világ modern elemei. Ezt az új összhangot keressük mai költők gyermekszemüveggel írt, friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal. Változnak az idők, változnak a gyerekek, változnak a versek. Egyre eszesebb fiaink és lányaink életét a költészet és a zene gazdaggá és teljessé teheti.” - Foltin Jolán

 

A Kossuth-díjas koreográfus, a Nemzet Művésze személyes hangvételű műveit a Kárpát-medence gazdag folklórkincséből fogalmazza. Foltin Jolán azt gondolta egyszer, hogy vers, ritmus, zene és tánc kapcsolatából, mai költők verseiből kell előadást csinálni gyerekeknek. Most fiatal koreográfusokkal, a Nagyvárad Táncegyüttes táncosaival, zenészeivel, a Szigligeti Társulat színészeivel fogalmazza újra ezt a gondolatot: keresve az azóta eltelt tíz év új gyermekverseit, a romániai magyar költészet gyermekeknek szóló remekeit.