Tiszta

Tiszta

Publicat pe: 2021-05-26 16:46:06
    Marți, 08 iunie 2021, de la ora 19:00, va avea loc la Teatrul Municipal din Carei spectacolul folcloric „Tiszta” al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune” din Sfântu Gheorghe. Prețul biletului este 20 lei. Biletele se pot achiziționa de la biroul Centrului Cultural Carei. Rezervarea prealabilă este obligatorie la numărul de telefon: 0261-865006.
 Purtarea măștii și păstrarea distanței sunt obligatorii, pe toată durata evenimentului!
 
 
    2021. június 8-án, kedden, 19 órai kezdettel a Háromszék Táncegyüttes újra szórakoztatni fogja a nagykárolyi közönséget. Ezúttal a Tiszta című néptánc-színházi előadást mutatják be a nagykárolyi Városi Színházban. Jegyek 20 lejes áron vásárolhatók a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában. A helyfoglalás kötelező a 0261-865006-os telefonszámon
Az előadás időtartama alatt a védőmaszk viselete és a távolságtartás kötelező!
 
Előadásról:

Nem kell a néprajztudományban járatosnak lenni ahhoz, hogy a ’tiszta’ melléknévből azonnal főnevekre asszociáljunk. Mindenekelőtt nyilvánvalóan a ’forrás’ kínálkozik (adja magát), de faluhelyen a ’szoba’ sem ment még feledésbe, s a ’víznek’, vagy a ’táncnak’ ugyancsak közkedvelt jelzője.

Táncszínházi - néptánc-színházi előadásunk a ’tiszta’ melléknév megannyi árnyalatát, virulens színeit szeretné megmutatni közönségének. Esetünkben fontos szerepet kap majd a mozdulat tisztasága (fegyelme), lehet az autentikus, múltba hajló, vagy jelent, jövőt idéző. Nem csupán a „mit”, a „hogyan” is fontos számunkra tehát, példát szeretnénk mutatni majd ’tisztaságból’, a tánc terápiás, tisztító erejéből!