Al doilea spectacol din abonamentul Teatrului Szigligeti Színház din Oradea, Trupa Lilliput / A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának második bérletes előadása

Al doilea spectacol din abonamentul Teatrului Szigligeti Színház din Oradea, Trupa Lilliput / A nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának második bérletes előadása

Publicat pe: 2017-05-09 14:19:07
 Marți, 9 mai 2017, de la orele 10:00 și 11:30, în sala Deák Endre a Centrului Cultural Carei va avea loc al doilea spectacol din abonamentul Teatrului Szigligeti Színház din Oradea, Trupa Lilliput. Spectacolul de teatru de păpuși „Lungul drum către Santa Cruz” este adresat copiilor din clasele I-IV., secția maghiară, care au achiziționat abonamentul „Tabéry Géza II.” a Teatrului Szigligeti. 
 
 
 
    2017. május 9-én, kedden, 10:00 és 11:30 órától a Nagykárolyi Művelődési Központ Deák Endre termében a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulatának második bérletes előadása látható. A Világgá mentem, majd jövök című bábelőadásra a Tabéry Géza II bérlettel rendelkező I-IV. osztályos diákokat várják.
 
 
Leírás: 
 
Ki ne érezte volna még magát egyedül, magányosan, kitaszítottan? Ki ne vágyna arra, hogy csak őt szeressék és elismerjék? Ki ne vágyna arra, hogy inkább világgá menjen, mintsem felelősségteljesen iskolába, munkahelyre és egyéb komoly helyekre járjon? Ki az, aki még soha nem menekült a valóság elől a fantázia, a játék, a mesék birodalmába? Melyik gyerek az, aki soha nem érezte azt, hogy őt a szülei már biztosan nem szeretik, főként, ha születik egy kistestvére? Ki ne érezte volna azt gyerekkorában, hogy a szülei csak azért küldik iskolába, hogy végre megszabaduljanak tőle?

Ezekre a kérdésekre és életérzésekre keresi a választ Michael Ende történetének főhőse Soma („kor: 8 év + 3 hónap, magasság: 1 méter 25 centi, élősúly: 35 kg, hajszín: vörös, arc: szeplős”), aki a család középpontjából kissé háttérbe szorul, mikor megszületik a kishúga, Sára.
A testvéri féltékenység és a mérhetetlen kalandvágy olyan izgalmas fantáziajátékokra készteti, melyek során bebizonyíthatja, milyen remek kisfickó is ő valójában, s hogy őt mennyire félreismerik a felnőttek. Igazi jellemfejlődésen megy keresztül a gyerek, aki kalandos és zaklatott útja során rájön, hogy őt igenis szeretik a szülei és a családja pedig mindig minden helyzetben mellette áll.
6 éves kortól ajánlva.