Al treilea spectacol din abonamentul Teatrului de Nord Satu Mare Trupa Harag György/ A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának harmadik bérletes előadása

Al treilea spectacol din abonamentul Teatrului de Nord Satu Mare Trupa Harag György/ A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának harmadik bérletes előadása

Publicat pe: 2017-03-22 12:10:15

Vineri și duminică, 17 și 19 martie 2017 la Teatrul Municipal din Carei va avea loc al treilea spectacol din abonamentul Teatrului de Nord Satu Mare Trupa Harag György. La spectacolul „Pietre în buzunar” sunt așteptați vineri de la ora 19:00 cei care au abonamentul „Nádai István” și duminică de la ora 19:00 cei care au abonamentul „Bródy István”.

Prezentare:

Jake și Charlie trăiesc într-un mic sat din Irlanda în care sosește o echipă din Hollywood pentru a turna un film. Cei doi sunt selectați ca figuranți.
Marie Jones, scriitoare din Belfast, creează pe scenă, cu ajutorul acestor două personaje, o întreagă lume, cele două personaje interpretează toate caracterele piesei încarnându-se în diferite personaje care prezintă procesul turnării filmului. Piesa a adus renume mondial scriitoarei, fiind tradusă în diferite limbi.

 

 

2017. március 17. és 19-én, pénteken és vasárnap kerül sor a Városi Színházban a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának harmadik bérletes előadására. AKövekkel a zsebében című előadásra szeretettel várják pénteken 19:00 órától a Nádai István bérlettel rendelkezőket és vasárnap 19:00 órától pedig akik Bródy István bérlettel rendelkeznek. Megkérjük Önöket, hogy abban az esetben, ha nem tudnak eljönni az előadásra, jelezzék időben (a hely megadásával együtt), hogy akik nem tudtak bérletet váltani, lehetőségük legyen jegyvásárlásra.

Előadás ismertető

Jake és Charlie egy kis írországi faluban találkoznak egy filmforgatáson, ahol egy hollywoodi stáb forgatja egy újabb szuperprodukcióját. Sajnos az időjárás nem mindig kedvez a kinti jeleneteknek, így a forgatás a közelgő határidők miatt egyre stresszesebbé válik mind a helyi statiszták, mind az amerikai szupersztárok számára. Talán a bolondos időjárás az, ami miatt ezt profinak, precíznek és zökkenőmentesnek induló filmforgatás egy cirkusszerű komédiába torkollik...
A Belfastban élő Marie Jones írónő azonban fortélyos módon két színészre írta darabját. Kettejükre hárul az a feladat, hogy megjelenítsék ezt az egész fordulatokban gazdag kavalkádot, bravúros váltásokkal, egyik szerepből a másikba ugrálva.
A Kövekkel a zsebében világsikert hozott szerzőjének és számtalan nyelvre fordították már le. Ezt a humorban gazdag, mégis életszerű, néhol keserű komédiát vitte színre társultunk fiatal alkotógárdája.

Információk

Az előadás létrejöttét a budapesti HoFra Színházi és Irodalmi Ügynökség engedélyezte.