Gondolat Kamara Mátészalka

Gondolat Kamara Mátészalka

Publicat pe: 2017-05-18 15:29:35
 În data de 11 mai 2017 ora 19:00 în sala Deák Endre a Centrului Cultural Carei vor avea loc două spectacole într-un act, 60 minute în total, prezentat de Gondolat Kamara din Mátészalka. Prețul unui bilet este de 5 lei. 
 
 
 
    2017. május 11-én, csütörtökön 19:00 órától a mátészalkai Gondolat Kamara Aldo Nikolai: Éljen az ifjú pár!, valamint Kilátó című abszurd egyfelvonásosát (időtartam: 60 perc) mutatja be a Nagykárolyi Művelődési Központ Deák Endre termében. Jegyek elővételben 5 lejes áron válthatók. 
 
 
Leírás: 
 
 
 Gondolat Kamara, ahogyan nevük is sugallja, gondolkodtatni szeretnének, ezért nem is választhattak volna jobb szerzőt, mint az olasz drámaírót, Aldo Nicolajt. Nagyon megszerették a szerző furcsa, már-már groteszk világát, hiszen egy Nicolaj-darabbal debütáltak másfél évvel ezelőtt, s most ismét tőle választottak két egyfelvonásost.

Az Éljen az ifjú pár! -ban a Nő és a Férfi a nászéjszakáján nem az igaz szerelemről, az egymás iránti megbecsülésről, házastársi hűségfogadalomról esik szó. A felbontott pezsgő buborékjai egy furcsa világot láttatnak, ahol nem nagybetűs sem a nő, sem a férfi…

„Az Alkotmány szerint minden állampolgárnak joga van azt csinálnia, amit akar. Nem létezik olyan törvény, amelyik tiltaná az öngyilkosságot.”
A kilátó című egyfelvonásos a szerelemnek hitt szerelem és a társas magány „villámtréfája”. Az előadás drámával és tragikus helyzetekkel mutatja be két, egymásnak idegen ember életét… Vagy csak az egyikét?