Háromszék Táncegyüttes: AranyAsszonyok

Háromszék Táncegyüttes: AranyAsszonyok

Publicat pe: 2019-11-20 17:04:02
          Marți, 19 noiembrie 2019, de la ora 20:00, va avea loc la Teatrul Municipal din Carei spectacolul folcloric „Femei Aurii” al Ansamblului de Dansuri „Trei Scaune” din Sfântu Gheorghe. Prețul biletului este de 20 lei pentru adulți, respectiv 15 lei pentru elevi și pensionari și se pot achiziționa de la biroul Centrului Cultural Carei. 
 
 
    2019. november 19-én, kedden, 20 órai kezdettel a Háromszék Táncegyüttes az  Aranyasszonyok című rituális folklórelőadásával fogja szórakoztatni a nagykárolyi közönséget a Városi Színházban. Jegyek egész áron 20 lejért, nyugdíjasoknak és diákoknak kedvezményes áron 15 lejes áron vásárolhatók a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában, valamint előadás előtt a helyszínen.
Az előadásról:

 

Az ősi magyar szellemiségben az AranyAsszonyok a női teremtő és gyógyító minőséget képviselték, a Szeretetet és az Élet továbbadását. Szellemi vezetőkként égi és földi tudást kapcsoltak egybe. Az istennői minőség földi helytartói ők, olyan asszonyok, akikben elevenen élnek az ősi gyökerek, akik tudják a Mindenség titkait, ismerik önmagukat és a tudatosságukból eredő szolgálatukat.

Mi az, amit el kell tanulnunk az Égi Anya hajdani avatott Asszonyaitól?

Mi az, amit a mai kor identitását kereső női lelke egyre jobban szomjaz?

Amitől oly régen megfosztva van?

A Böjttől- böjtig és Az én mesém c. előadások rendezőjének újabb alkotása, egyfajta szellemi folytatása a megkezdett útnak. Furik Rita a hagyomány szakrális erejével közelít témáihoz, ez esetben a Nőt és a Férfit kívánja visszaemelni méltó helyére, és a Napbaöltözött NagyBoldogasszony jelképével pedig a halhatatlan hitről vall. A folklórba ágyazott motívumok a tánc, az élő népzene és ének nyelvén egyért szólnak: feleleveníteni a hitet az iránt, hogy a Szeretet az egyetlen létező és élhető kommunikációs csatorna.