Spectacolul ,,Pietre în buzunar- Kövek a zsebben című előadás

Spectacolul ,,Pietre în buzunar- Kövek a zsebben című előadás

Publicat pe: 2019-04-10 13:39:19
Sâmbătă, 13 aprilie 2019, ora 19.00, la Teatrul Municipal din Carei va avea loc spectacolul ,,Pietre în buzunar ” de Marie Jones.
Biletele se pot achiziționa de la biroul Centrului Cultural Carei, prețul fiind de 70 lei, pentru grupuri de cel puțin zece persoane prețul este de 50 lei.
 
 
Két színész, Rudolf Péter és Kálloy Molnár Péter, néhány tonettszék, semmi kellék, jelmez vagy smink, és máris egy amerikai film forgatásán találjuk magunkat. Marie Jones Kövek a zsebben című darabját 2019. április 13-án, szombaton a nagykárolyi Városi Színházban 19.00 órától láthatja a közönség.
 
Az improvizációban bővelkedő darab több, mint tizenöt éve van színpadon, minden előadást telt ház előtt játszik a két színész. A történetet úgy mesélik el, hogy a két főszereplő, Charlie és Jack mellett a forgatáson megforduló összes karaktert maguk keltik életre – tizenöt nagyobb és több kisebb szerepet játszanak el ketten, a közönséget is bevonva a történetbe.
 
A darab hazai sikerének egyik titka, hogy bár Írországban játszódik, történhetne akár nálunk is, hiszen a statiszták nagyon is ismerős élethelyzetek miatt ragaszkodnak foggal-körömmel a napi negyven dolláros alkalmi munkához... Ám a percenként, néha másodpercenként átváltozó szereplők akciója mögött felsejlik a mai Írország vallási, etnikai, politikai kétarcúsága, a tradíció és az elkerülhetetlen (?) amerikanizálódás közötti vergődése. A darab nagyobbik felében csak néha villan fel ez a társadalmi háttér, elsősorban a humoré a főszerep. aztán a darab címe hirtelen értelmet nyer, és a játék váratlanul tragédiába torkollik.
 
 
Jegyek 70 lejes áron elővételben válthatók a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában, legkevesebb tíz fős csoportok esetén 50 lejes áron.