Süsü, a sárkány - spectacol de teatru pentru copii în limba maghiară

Süsü, a sárkány - spectacol de teatru pentru copii în limba maghiară

Publicat pe: 2023-03-14 14:53:16
Vineri, 24 martie 2023, ora 11.00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc spectacol de teatru pentru copii în limba maghiară Süsü, a sárkány. Preț bilet: 25 lei. Biletele se găsesc la biroul Centrului Cultural Carei. Programare obligatorie la: 0742.021.668.
 
Pénteken, 2023. március 24-én, 11:00 órától a Süsü, a sárkány című zenés mesejáték látható a nagykárolyi Városi Színházban. Jegyek elővételben 25 lejes áron válthatók a nagykárolyi Művelődési Központ irodájában.
 
 
Dragonul Süsü, prinde viață pe scenă și împreuna cu prietenul lui, prințul bun pornesc într-o călătorie plină de aventuri. Süsü este un balaur care are numai un singur cap și din acestă cauza în țara lui este batjocorit de ceilalți dragoni. El este blând, nu poate să facă rău nimănui, chiar se îngrijește de inamicii care au atacat teritoriul dragonilor văzând că sunt bolnavi de gripă.
Oamenii sunt îngroziți de Süsü la prima întâlnire și cred că a venit ca să răpească prințesa. Cu ajutorul prințului oamenii ajung să îl cunoască pe dragonul nostru blând și Süsü găsi într-un final un loc unde să poată să trăiască în pace și armonie.
 
 

Csukás István – Bergendy István
Süsü, a sárkány
– zenés mesejáték –

Díszlet–jelmez: Zeke Edit
Rendezô: Schlanger András

A televízióból jól ismert egyfejű sárkány, a jóságos Süsü kel életre a színpadon, hogy barátjával, a királyfival járja végig kalandos útját. „Útitársuk” a sok nagyszerű sláger és – remélhetően – a gyerekek szüntelen nevetése. Süsü, a híres egyfejű, jóindulatú sárkány, akit eredeti hazájában, a többfejű sárkányok földjén gyakran kigúnyoltak egyetlen feje miatt. Süsü egy légynek sem tudna ártani, így az ellenséget is inkább meggyógyította, amiért apja a Sárkánykirály mérgében kitagadta. Süsütől az emberek eleinte rettegnek és azt hiszik, hogy a királykisasszonyt jött elrabolni. Szerencsére összetalálkozik a kóbor királyfival az Útilapu Birodalom legkisebb fiával, akivel életre szóló barátságot kötnek. Süsü és a királyfi látszatpárviadalt vívnak a királyi udvarban a királylány kezéért, amit előzetes megbeszélésük szerint Süsünek kellene megnyerni, ám Süsü elárulja magát, így végül a királyfi veszi feleségül a szépséges királykisasszonyt.
Süsü is ott marad a várban és mindenki megszereti, kikiáltják a királyság fő-fő mindenes sárkányának. Süsü bájos alakja vajszívével és kétbalkezességével elbűvöli a kicsiket és nagyokat egyaránt.