A képzelt beteg

A képzelt beteg

Publicat pe: 2018-02-19 09:12:58
Vineri, 16 februarie 2018, de la ora 19:00, la Teatrul Municipal Carei va avea loc comedia „Bolnavul închipuit” a lui Molière, interpretat de trupa de amatori „Lápi Lidércek”, din Berveni. Prețul biletului este 10 lei și se pot achiziționa de la biroul Centrului Cultural Carei.
 
    
    2018. február 16-án, pénteken, 19:00 órai kezdettel a

 börvelyi Lápi Lidércek amatőr színtársulat Molière A képzelt beteg című komédiájával várja a Nagykárolyi Városi Színházba a nagyérdeműt. Jegyeket 10 lejes áron lehet váltani a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában.

 

 

  Leírás

 

     Argan, a jómódú párizsi polgár, életét a betegségeibe vetett hite tölti ki. Ez a mánia zsarnokká és önzővé teszi. Csak az orvostudományban hisz: gyógyszerekben, kezelésekben és második feleségében, aki imád költekezni. Azokat, akik mindezekben kételkedni mernek, a gyerekei, szolgálója, húgai, ellenségének tekinti. Lányának, Angyalkának, is orvos férjet szán, azonban az ő szíve már másé… A testvérek, Toniette, a szolgáló pedig tűzzel, vassal meg akarják akadályozni, hogy a frigy Kolikáczius doktor fiával megkötődjön.