Abonamentele Teatrului Szigligeti Színház Nagyvárad

Abonamentele Teatrului Szigligeti Színház Nagyvárad

Publicat pe: 2019-10-07 12:22:23
Centrul Cultural Carei pune în vânzare abonamentele Teatrului Szigligeti Színház Nagyvárad, secția maghiară, pentru stagiunea 2019-2020. Prețurile abonamentelor rămân neschimbate (50 lei), locurile de anul trecut se mențin până în data de 3 octombrie 2019, când va avea loc primul spectacol din abonament.    
    Comedia „Visul unei nopți de vară” va avea loc joi, de la ora 18:00, în sala Teatrului Municipal din Carei. 
 
În noaptea de la mijlocul verii, atunci când ziua şi noapte se întâlnesc, puterile magice pun stăpânire pe pământ: legile terestre sunt date peste cap de certurile dintre regi şi regine, zâne şi spiriduşi cârcotaşi, iar la urma urmei, dragostea va învinge gândirea raţională. Situaţiile care se ivesc sunt comice, însă evenimentele reale şi consecvenţele acestora sunt periculoase, într-un anumit sens, chiar inumane. Pădurea de noapte ne rupe rănile, ne eliberează dorinţele, ne apropie de instincte, şi ne ajută să ajungem la adevăratele pasiuni, fie ele satisfăcătoare sau dureroase...
 
 
     A Nagykárolyi Művelődési Központ ezúton szeretné tájékoztatni minden kedves bérletesét, hogy megérkeztek a nagyváradi Szigligeti Színház 2019-2020-as évadra szóló bérletei, amelyek három előadásra szólnak. Egy bérlet 50 lejbe kerül idén is és a Nagykárolyi Művelődési Központ irodájában válthatók. A tavalyi helyeket október 3-ig tudjuk fenntartani, ekkor lesz a bérlet első előadása is. Kérjük, hogy a tavalyi bérlet felmutatásával igazolják helyeiket!
 
    A Szentivánéji álom című komédia lesz a bérlet első előadása, amelyet október 3-án, csütörtökön, 18 órai kezdettel mutatnak be a nagykárolyi Városi Színházban.
 

Szent Iván éjjelén, amikor összeér a nappal és a sötétség, mágikus erők veszik birtokukba a földet: tündérfejedelmek viszálya és pajkos szellemek furfangja bolygatja fel a földhözragadt törvények világát, hogy a józan ész felett a szerelmi vágy győzedelmeskedjék. Az adódó szituációk komikusak ugyan, de a valódi történések és következményeik veszélyesek, és bizonyos értelemben embertelenek. Az éjszakai erdő felszakítja a sebeket, vágyakat szabadít fel, közelebb visz az ösztönökhöz, és eljuttat a valódi szenvedélyekhez, legyenek azok kielégítők vagy fájdalmasok. Ezek után nem könnyű visszatérni a valóság melankóliájába...

Shakespeare egyik legismertebb és legtöbbet játszott komédiájában természetfeletti lények, ifjú szerelmesek és jóravaló mesteremberek útjai kereszteződnek, és történetükkel a szerelem, a szépség, illetve nem utolsó sorban a színház szeszélyes, örökké változó és örökké változatlan természetéről mesélnek immár több, mint ötszáz éve. 

Az előadás időtartama 2h 30min egy szünettel. Az előadás 12 éven aluliak számára nem ajánlott.